Cain
  • Cain
  • Advanced Member Topic Starter
Sponsor
bbbmarc
bero
  • bero
  • Advanced Member
14 years ago
not again...
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
fanatic
14 years ago
ako je ovo stvarno istina:

"Tri suca daju našem boksaču uvjerljivu prednost, a četvrti daje još veću njegovom protivniku. Na taj način su i Vrgoč i Čalić ostali bez zlata koja su zaslužili - kaže Tadić."

onda to stvarno nema smisla
"I was in Las Vegas when the Nogueira brothers first touched down in America. There was a bus, this is a true story. There was a bus that pulled up to a red light, and Little Nog tried to feed it a carrot, while Big Nog was petting it. He thought it was a horse"
bou jack
14 years ago
Ništa nije vječno pa umjesto da iskoriste šansu i naprave najbolje što mogu za sve naše boksače, iz Rijeke, Zadra, Splita,
Pule, Zagreba, Velike Gorice, Osijeka, Slavonskog Broda, Vukovara......, Pijetraj i ekipa vidi samo SVOJE interese .
Ovako pokrasti Pulske boksače, eliminirati konkurenciju zabranom boksačima da se bave drugim srodnim sportovima
(kao imamo puno mečeva i ligu), izbaciti cijeli Pit Bull jer im smeta OLIMPIJAC TOMASOVIĆ.
DO KADA ?
Cain
  • Cain
  • Advanced Member Topic Starter
irish
14 years ago
rvacka realnost al nadam se ne zadugo;besramne lopovske čobančine na čelu HBS-a i sličnih "malih" sportskih saveza kod nas imaju koristi od državnih sredstava a sportaši dobiju k... od ovce i većinom totalno nepošten tretman na natjecanjima...
MOŽE BITI SRAMOTA LOPOVE-SPORTSKE PROFITERE!
dr jupidu
14 years ago
Nije samo suđenje na posljednjem prvenstvu Hrvatske "kost u pulskom grlu".

- Zamislite, deset dana prije prvenstva dobijemo naredbu od HBS-a da mogu nastupiti samo boksači koji nisu članovi niti jednog kluba srodne sportske grane (tajlandski boks, kickoboxing, judo, hrvanje, karate...). Mišković i Vrgoč nastupaju i za druge klubove i mi smo im dali da nastupe. Čim su uredno licencirani za HBS u ovoj godini i uredno plaćaju članarinu, imaju pravo nastupa. Iako, ne bi me iznenadila nekakva kazna.

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
evander
14 years ago
Znam da je besmisleno, ali probat ću malo polemizirati s Tadićem.

KAŽE ON:
Naša komunikacija s HBS-om je takva da dobivamo obavijesti samo kad smo kažnjeni ili dobijemo suspenziju. Ne dobivamo nikakve obavijesti s održanih sjednica Izvršnog odbora, a sjednica Skupštine nije održana pune tri godine.
KAŽEM JA:
Sve odluke izbornika Pijetraja i Izvršnog odbora HBS-a objavljene su na web-stranici Saveza. Samo treba znati upaliti kompjuter i spojiti se na internet...

KAŽE ON:
Zamislite, deset dana prije prvenstva dobijemo naredbu od HBS-a da mogu nastupiti samo boksači koji nisu članovi niti jednog kluba srodne sportske grane (tajlandski boks, kickoboxing, judo, hrvanje, karate...). Mišković i Vrgoč nastupaju i za druge klubove i mi smo im dali da nastupe. Čim su uredno licencirani za HBS u ovoj godini i uredno plaćaju članarinu, imaju pravo nastupa. Iako, ne bi me iznenadila nekakva kazna.
KAŽEM JA:
Ova odredba zaista zvuči čudno, ali ima sasvim logičnu i praktičnu svrhu. Cilj joj je zaštititi hrvatsko boksačko prvenstvo od pridošlica iz ostalih borilačkh sportova koji se pojave jednom godišnje na natjecanju, poberu neku medalju i onda nestanu do sljedećeg prvenstva. U međuvremenu se bave kick-boxingom, MMA-om ili tko zna čime i nimalo ne sudjeluju niti u radu reprezentacije, niti u razvoju boksa. Nijedan sport ne bi tolerirao ono što je HBS godinama trpio.

KAŽE ON:
Pitamo savez kako se dolazi do nastupa u Svjetskoj ligi, a savez kaže da on nema nikakve veze s tim, da se boksači sami prijavljuju. Je li to onda Svjetska liga sposobnih prijavljivača?
KAŽEM JA:
AIBA je godinama pripremala, obavještavala, pozivala i apelirala da se boksači prijave za WSB. Pisale su o tome i novine, čak i hrvatske. Na Svjetskom prvenstvu u Milanu 2009. danima je stajao štand na kojem se svatko mogao prijaviti na draft za WSB. Hrvatski boksači prolazili su kraj tog štanda svaki dan i nikome nije palo na pamet da se prijavi. A kad je sposobni Pijetraj sa svojim boksačima postigao enorman uspjeh, onda se javio Tadić i pitao "A zašto me nitko nije upozorio?". Opet kažem, bilo je dovoljno upaliti kompjuter i ukucati aiba.org. Naravno, treba znati i ponešto engleskoj jezika.

KAŽE ON:
Evo, za Europsko prvenstvo u Ankari koje će se održati ovog mjeseca pozvana su četvorica boksača, a od naših su Vrgoč i Čalić pozvani samo kao sparing partneri. Odazvat će se oni, ali pitam se ja, zar se posljednje prvenstvo Hrvatske uopće ne uzima u obzir?
KAŽEM JA:
Čista laž. Pijetraj uopće još nije odredio sudionike EP-a u Ankari. Upravo na temelju rezultata na hrvatskom prvenstvu u Koprivnici zvao je trojicu boksača Pule na Grand Prix Slovakia u Nitru, ali odbili su ga i Čalić (ozljeda) i Vrgoč (umoran od PH) i Mišković (ni sam ne zna hoće li se uopće baviti boksom). A kad smo već kod vrednovanja hrvatskog prvenstva, na koje se Tadić tako gordo poziva, ne znam na temelju čega je onda naš vrli olimpijac Marko Tomasović za Tadićeva i Živkovićeva mandata dvaput nastupio na Svjetskim prvenstvima (Milano 2009. i Chicago 2007.) u godinama kad nije uspio postati hrvatski prvak u superteškoj kategoriji?
tapar123
14 years ago
evander wrote:

Cilj joj je zaštititi hrvatsko boksačko prvenstvo od pridošlica iz ostalih borilačkh sportova koji se pojave jednom godišnje na natjecanju, poberu neku medalju i onda nestanu do sljedećeg prvenstva. U međuvremenu se bave kick-boxingom, MMA-om ili tko zna čime i nimalo ne sudjeluju niti u radu reprezentacije, niti u razvoju boksa. Nijedan sport ne bi tolerirao ono što je HBS godinama trpio

evander
mnogo imaš da kaže, kaži onda za početak?

Kako se zove predsjednik u Hrvatskom Savate Savezu? A kako se zove selektor ženske boksačke reprezentacije u HBS?
Ko tu koga štiti a koga trpi?

Koliko se često po Zakonu moraju održati sjednice HBS i podnositi financijski izvještaji? Kada je to zadnji puta učinjeno u HBS?

dr jupidu
14 years ago
OK...

al ona teza da se zabrani da oni koji nastupaju i u drugim sportovima nemogu na prvenstvu hrvatske............nema smisla
i još kažeš da pokupe medalju i ne pojave se do sljedeće godine..
kog briga.

bez obzira ako je tebi smisao da to ne prodonosi sportu..... ljudi moraju slobodno nastupati.-..

pa nek ih neko tko stalno trenira boks slobodno natambura...a ako takvi koji se pojave mogu srediti one koji stalno boksaju....kog briga...svaka im čast ako tako mogu...

to se treba promjeniti

pjetraj je nesumnjivo po şposobnosti odličan šta se tiče boksa.....................tu nema pogovora
no način kako je pričao o mma govori da ima malo problema s "širininom " pogleda i to mi je pokazalo da fali tu nešto da bi bio pravi čelni čovjek nečeg potrebitog da bi bio prava poveznica

al kao trener il menager je sjajan..

morat ćete vi u boksu postavit vrlo jasna pravila pa čak i malo preprecizna jer duže vrijeme su svi nezadovoljni..pa bez obzira bili u pravu ili ne.. nesmijete dopustit da i oni nezadovoljni bez razloga imaju argumente pa makar pogrešne.. jednostavno napravit jasan i vrlo razumljiv kriterij oko svega.

1.da u repku uđu najbolji po postignurtim rezultatima na ph...

ili 2. da izbornik totalno sam odlučuje kog će pozvati i nema prigovora pa makar da uzme najlošije al to je njegova odluka jer je izbornik

evander
14 years ago
Dakle...

o Pijetrajevom stavu prema MMA-u možemo raspravljati, ali u konačnici je nebitan. Njegov posao nije ni da voli, ni da mrzi MMA. A ako (citiram dr jupidua) "ljudi moraju slobodno nastupati", onda isto tako moraju i slobodno izražavati svoje mišljenje o MMA-u, kad god žele i gdje god žele, bez da im to netko uzima za zlo.
A što se tiče politike prema borcima iz drugih sportova, HBS je prema vlastitom statutu obvezan štititi boks i njegove interese onako kako smatra za shodno. Osobno bih dopustio svima da se bore na hrvatskom boksačkom prvenstvu, ali potpuno razumijem zašto je ljudima iz HBS- to problematično. Konkretno, ne žele da im se događa slučaj Bojana Miškovića, koji je sasvim pošteno i zasluženo postao hrvatski prvak u poluteškoj kategoriji, ali ni sam ne zna hoće li se uopće baviti boksom. Mene osobno ne zanima sport i organizacija u kojoj ću najboljeg pojedinca vidjeti jednom godišnje na prvenstvu, a između toga - ništa, rupa. Malo karikiram, ali želim svaka tri dana gledati novu premijeru - kao u NBA ligi.
Slažem se da mora biti donesen jasan kriterij za odabir sudionika europskih i svjetskih prvenstava. Najpoštenije bi bilo zakazati hrvatsko prvenstvo neposredno prije velikih međunarodnih natjecanja i svima reći - tko postane prvak ide na EP ili SP. Ovako ćemo stalno imati nepotrebne bitke.
I konačno, što se mene tiče, HBS neka odnese vrag. Samo se volim narugati ljudima kojima godinama, dok je sve drugo u HBS-u bilo po njihovoj volji, nisu brinuli ni o zakonu, ni o financijskim izvještajima, ni o tome tko je ženski izbornik, a sad su se odjednom sjetili da je to problem. E pa Pero, čekaj malo, prisjeti se prvo kakve si pizdarije ti sam radio u zadnjih 15 godina, a onda napadaj druge...
mmjaws
14 years ago
u hrvatskom boksu...pijetrajem su zadovoljni samo njegovi borci i i ljudi koji su trenirali kod njega na ovaj ili onaj način...dakle svi vezani uz njegov klub....ostatku ekipe...blago rečeno...nije drag i poželjan...
bou jack
14 years ago
Kaže EVANDER :zaštititi hrvatsko prvenstvo od pridošlica....

Kažem JA : u hrvatskoj boksači imaju od 5 do 10 mečeva godišnje , a da rade i Low-kick i Full imali bi ih 30-ak
- Šivolja, Vrgoč, Mišković, Tomasović (bivši kickboksači) u poštenom suđenju TUKU SVE IZ LEONARDA.
RUSKA BOKSAČKA FEDERACIJA šalje sve boksače koji su srebro i bronza na državnom na SVIJETSKA I EVROPSKA U
FULL- KONTAKTU, A LEONARDO I HBS SU PAMETNI !!!!

Kaže EVANDER : AIBA je godinama pripremala, obaviještavala, pozivala ......

Kažem JA : AIBA je SLUŽBENO obavijestila SVE SVIJETSKE SAVEZE , svaki pojedini SAVEZ SVOJE KLUBOVE a HBS je zadržao tu
informaciju ZA LEONARDA. (kakav Milano 2009 i štandovi to je promocija a ne službena obavijest)

Kaže EVANDER : Zvao je trojicu boksača Pule na Grand Prix Slovakia.....

Kažem JA : ŠTA NIJE POSLAO SVOJE KAD NISU UMORNI ? DI SU DUJIĆ, SEP I HRGOVIĆ (odmaraju doma)
Tomasović ie u dva dana tukao i Mansura I Hrgovića a MANSUR je IZGUBIO od NEPOZNATOG IZRAELCA 5 : 0.....

MAJKE TI NE NOSI TO SLAVNO IME SA TIM MOZGOM
dr jupidu
14 years ago
bou jack wrote:

Kaže EVANDER :zaštititi hrvatsko prvenstvo od pridošlica....

Kažem JA : u hrvatskoj boksači imaju od 5 do 10 mečeva godišnje , a da rade i Low-kick i Full imali bi ih 30-ak
- Šivolja, Vrgoč, Mišković, Tomasović (bivši kickboksači) u poštenom suđenju TUKU SVE IZ LEONARDA.
RUSKA BOKSAČKA FEDERACIJA šalje sve boksače koji su srebro i bronza na državnom na SVIJETSKA I EVROPSKA U
FULL- KONTAKTU, A LEONARDO I HBS SU PAMETNI !!!!

Kaže EVANDER : AIBA je godinama pripremala, obaviještavala, pozivala ......

Kažem JA : AIBA je SLUŽBENO obavijestila SVE SVIJETSKE SAVEZE , svaki pojedini SAVEZ SVOJE KLUBOVE a HBS je zadržao tu
informaciju ZA LEONARDA. (kakav Milano 2009 i štandovi to je promocija a ne službena obavijest)

Kaže EVANDER : Zvao je trojicu boksača Pule na Grand Prix Slovakia.....

Kažem JA : ŠTA NIJE POSLAO SVOJE KAD NISU UMORNI ? DI SU DUJIĆ, SEP I HRGOVIĆ (odmaraju doma)
Tomasović ie u dva dana tukao i Mansura I Hrgovića a MANSUR je IZGUBIO od NEPOZNATOG IZRAELCA 5 : 0.....

MAJKE TI NE NOSI TO SLAVNO IME SA TIM MOZGOM

definitivno za vrijeme tadića je bio isto kupus a sad je opet kupus

trebat će napravit totalno novi zakonnik saveza toliko jasan i toliko vrlo jasan .

a posebno nešto jako bitno: da nebude više NA EUROPSkA I OSTALA PRVENSTVA IDU MLADI PERSPEKTIVNI BUDUĆNOSTI SPORTA ITD ITD....

TREBA DA IDU NAJBOLJI TOG MOMENTA PA MAKAR IMAO 65 GODINA

sve druge sheme biranja i procjena e ovaj je budućnost onaj nije... izvinite iz boks saveza ljudi u hrvatskoj koji iz proračuna odvajaju i za bs.............zanima nas da vidim najboljeg predstavnika tog momenta

evander
14 years ago
Vidim da sam povrijedio mnoge osjećaje na ovom forumu. Žao mi je samo što se moj posljednji sugovornik ne može suzdržati od neciviliziranih primjedbi. Ali dobro, idemo još malo zaoštriti raspravu...

1. Mislite li da je bolje za boks dovući borce iz full-contacta, kick-boxinga i sličnih disciplina (primjer Pula ili Pit-Bull) ili stvoriti vlastite šampione (primjer Leonardo, Sesvete i Lokomotiva)

2. Odluka o pokretanju WSB-a je objavljena tijekom SP-a u Chicagu 2007. godine, za vrijeme dok je izbornikom bio Pero Tadić. Njegov je problem, a i većine ostalih hrvatskih trenera, što ne zna engleski (a bilo koji drugi strani jezik), što se ne služi internetom, što ne komunicira sa svijetom i što ne zna prepoznati priliku kad mu maše pred nosom. WSB je kompanija koja okuplja privatne franšize i nema veze sa nacionalnim boksačkim savezima. Ali ako je nekome tako lakše preboliti vlastitu glupu procjenu, neka mu bude - HBS je uspio sakriti postojanje WSB-a od svih drugih u Hrvatskoj osim od BK Leonardo! Kakve li teorije!?

3. U trećem argumentu mog ljutitog sugovornika ne nalazim nikakvu logiku. Nije mi jasno očekuje li se od Pijetraja da pozove pulske boksače ili ne? Jer ovako ispada da je kriv u oba slučaja. Ako ih ne pozove, Puljani će reći - evo opet nas zaobilazi, a ako ih pozove, onda je argument - evo sad nas zove na neki bezvezni turnir, a svoje borce odmara za EP! Dakle, momci, odlučite se!

I ne znam kakve veze ima što je Tomasović u dva dana tukao Mansoura i Hrgovića (i o suđenju u tim mečevima moglo bi se raspravljati, a ne samo o suđenju Puljanima u Koprivnici) i što je Mansour izgubio od nepoznatog Izraelca na EP-u Moskvi, koji je nakon toga, eto sasvim slučajno, došao do polufinala i osvojio broncu. Predugo bi trajalo kad bih počeo nabrajati od kakvih je sve anonimaca gubio Tomasović, ali to se, naravno, nije udaralo na sva zvona, jer rezultati pitbullovaca se guraju u medije samo kad pobjeđuju...
mmjaws
14 years ago
evander wrote:

Vidim da sam povrijedio mnoge osjećaje na ovom forumu. Žao mi je samo što se moj posljednji sugovornik ne može suzdržati od neciviliziranih primjedbi. Ali dobro, idemo još malo zaoštriti raspravu...

1. Mislite li da je bolje za boks dovući borce iz full-contacta, kick-boxinga i sličnih disciplina (primjer Pula ili Pit-Bull) ili stvoriti vlastite šampione (primjer Leonardo, Sesvete i Lokomotiva)

2. Odluka o pokretanju WSB-a je objavljena tijekom SP-a u Chicagu 2007. godine, za vrijeme dok je izbornikom bio Pero Tadić. Njegov je problem, a i većine ostalih hrvatskih trenera, što ne zna engleski (a bilo koji drugi strani jezik), što se ne služi internetom, što ne komunicira sa svijetom i što ne zna prepoznati priliku kad mu maše pred nosom. WSB je kompanija koja okuplja privatne franšize i nema veze sa nacionalnim boksačkim savezima. Ali ako je nekome tako lakše preboliti vlastitu glupu procjenu, neka mu bude - HBS je uspio sakriti postojanje WSB-a od svih drugih u Hrvatskoj osim od BK Leonardo! Kakve li teorije!?

3. U trećem argumentu mog ljutitog sugovornika ne nalazim nikakvu logiku. Nije mi jasno očekuje li se od Pijetraja da pozove pulske boksače ili ne? Jer ovako ispada da je kriv u oba slučaja. Ako ih ne pozove, Puljani će reći - evo opet nas zaobilazi, a ako ih pozove, onda je argument - evo sad nas zove na neki bezvezni turnir, a svoje borce odmara za EP! Dakle, momci, odlučite se!

I ne znam kakve veze ima što je Tomasović u dva dana tukao Mansoura i Hrgovića (i o suđenju u tim mečevima moglo bi se raspravljati, a ne samo o suđenju Puljanima u Koprivnici) i što je Mansour izgubio od nepoznatog Izraelca na EP-u Moskvi, koji je nakon toga, eto sasvim slučajno, došao do polufinala i osvojio broncu. Predugo bi trajalo kad bih počeo nabrajati od kakvih je sve anonimaca gubio Tomasović, ali to se, naravno, nije udaralo na sva zvona, jer rezultati pitbullovaca se guraju u medije samo kad pobjeđuju...

ako ti momci...koji uz boks treniraju i druge disciplnine... uspiju dobit one koji cijeli svoj sportski život treniraju samo boks to znači da su oni talentiraniji i raznovrsniji borci tj jednostavno su bolji i zaslužuju ići na sva natjecanja...zašto uskratit nešto nekome zato što je bolji....i da...to jee dobro za hrv boks...jer nas po svijetu predstavljaju bolji i talentiraniji....a ne boksači koji uz sav boksački rad ne uspiju dobit one kojima je boks usputna stanica...
evander
14 years ago
mmjaws, nisam siguran da se sasvim razumijemo. Podržavam svestrane momke koji uspijevaju paralelno graditi vrhunske karijere u dvije discipline, kao što je to godinama prilično dobro radio Marko Tomasović. Ali upravo zato da na europskim i svjetskim prvenstvima nastupi ono najbolje što imamo, podržavam restrikciju protiv tzv. uvoznih prvaka. Volio bih čuti vaše prijedloge, što bi Pijetraj trebao učiniti ako mu Bojan Mišković kaže: žao mi je, ali ne mogu ni na EP, ni na SP, jer u to vrijeme imam važna natjecanja u kick-boxingu?
Diablo
14 years ago
ja bi dozvolio svima da nastupaju na PH, bez obzira na to iz kojeg sporta dolaze ali pod uvjetom da borac koji se prijavi na PH mora reci misli li se ozbiljno posvetiti boksu i nastupati za reprezentaciju ili ne...ako kaze da ce nastupati za reprezentaciju onda potpise izjavu kojom mu se zabranjuje nastup u bilo kojem drugom sportu...nije boks smijurija od sporta pa da mozes sad malo nastupat za reprezentaciju a onda malo u neki drugi sport
bou jack
14 years ago
AIBA je poslala SLUŽBENU OBAVIJEST SVIM SAVEZIMA SVIJETA .
SVAKI OD TIH SAVEZA JE DUŽAN OBAVIJESTITI SVOJE KLUBOVE.
To što je AIBA na turnirima reklamirala WSB nema veze sa SLUŽBENOM OBAVIJESTI.
HBS nije poslao niti jednu OBAVIJEST NITI JEDNOM KLUBU U HRVATSKOJ (50-tak klubova), tu je obavijest
ZADRŽAO IZBORNIK ZA SEBE. Znali su i drugi klubovi za WSB ali nitko nije znao KAD JE SLUŽBENI
POČETAK DRIFTINGA OSIM PIJETRAJA. Ono šta tebi govore je LAŽ .

U Ruskoj box federaciji ima zajedno sa trenerima, delegatima, lječnicima i BOKSAČIMA OKO 3.000.000 ljudi a oni se
zbog nacionalnog interesa UDRUŽUJU SA DRUGIM SAVEZIMA, A MI, OVO MALO JADA OD 4.500.000 stanovnika se razilazimo GDJE GOD MOŽEMO.
ZNAŠ LI TI KOLIKO JE LAKŠE BOKSATI KICKBOXAČU KAD NE MORA RAZMIŠLJATI DALI ĆE GA POGODITI NOGA ??

TOMASOVIĆ JE JEDINI NA O.I. OSTAO NA NOGAMA CAMMALIERIJU, SVI SU IZGUBILI PREKIDOM, Hrgović je VRHUNSKI JUNIOR,
TREBA SE DOKAZATI KAO SENIOR ! Di su Preskar i Mansur ? ODUSTALI TAKO MLADI . ZAŠTO ? Pitaj Pijetraja VELIKOG PSIHOLOGA !