Znam da je besmisleno, ali probat ću malo polemizirati s Tadićem.
KAŽE ON:
Naša komunikacija s HBS-om je takva da dobivamo obavijesti samo kad smo kažnjeni ili dobijemo suspenziju. Ne dobivamo nikakve obavijesti s održanih sjednica Izvršnog odbora, a sjednica Skupštine nije održana pune tri godine.
KAŽEM JA:
Sve odluke izbornika Pijetraja i Izvršnog odbora HBS-a objavljene su na web-stranici Saveza. Samo treba znati upaliti kompjuter i spojiti se na internet...
KAŽE ON:
Zamislite, deset dana prije prvenstva dobijemo naredbu od HBS-a da mogu nastupiti samo boksači koji nisu članovi niti jednog kluba srodne sportske grane (tajlandski boks, kickoboxing, judo, hrvanje, karate...). Mišković i Vrgoč nastupaju i za druge klubove i mi smo im dali da nastupe. Čim su uredno licencirani za HBS u ovoj godini i uredno plaćaju članarinu, imaju pravo nastupa. Iako, ne bi me iznenadila nekakva kazna.
KAŽEM JA:
Ova odredba zaista zvuči čudno, ali ima sasvim logičnu i praktičnu svrhu. Cilj joj je zaštititi hrvatsko boksačko prvenstvo od pridošlica iz ostalih borilačkh sportova koji se pojave jednom godišnje na natjecanju, poberu neku medalju i onda nestanu do sljedećeg prvenstva. U međuvremenu se bave kick-boxingom, MMA-om ili tko zna čime i nimalo ne sudjeluju niti u radu reprezentacije, niti u razvoju boksa. Nijedan sport ne bi tolerirao ono što je HBS godinama trpio.
KAŽE ON:
Pitamo savez kako se dolazi do nastupa u Svjetskoj ligi, a savez kaže da on nema nikakve veze s tim, da se boksači sami prijavljuju. Je li to onda Svjetska liga sposobnih prijavljivača?
KAŽEM JA:
AIBA je godinama pripremala, obavještavala, pozivala i apelirala da se boksači prijave za WSB. Pisale su o tome i novine, čak i hrvatske. Na Svjetskom prvenstvu u Milanu 2009. danima je stajao štand na kojem se svatko mogao prijaviti na draft za WSB. Hrvatski boksači prolazili su kraj tog štanda svaki dan i nikome nije palo na pamet da se prijavi. A kad je sposobni Pijetraj sa svojim boksačima postigao enorman uspjeh, onda se javio Tadić i pitao "A zašto me nitko nije upozorio?". Opet kažem, bilo je dovoljno upaliti kompjuter i ukucati aiba.org. Naravno, treba znati i ponešto engleskoj jezika.
KAŽE ON:
Evo, za Europsko prvenstvo u Ankari koje će se održati ovog mjeseca pozvana su četvorica boksača, a od naših su Vrgoč i Čalić pozvani samo kao sparing partneri. Odazvat će se oni, ali pitam se ja, zar se posljednje prvenstvo Hrvatske uopće ne uzima u obzir?
KAŽEM JA:
Čista laž. Pijetraj uopće još nije odredio sudionike EP-a u Ankari. Upravo na temelju rezultata na hrvatskom prvenstvu u Koprivnici zvao je trojicu boksača Pule na Grand Prix Slovakia u Nitru, ali odbili su ga i Čalić (ozljeda) i Vrgoč (umoran od PH) i Mišković (ni sam ne zna hoće li se uopće baviti boksom). A kad smo već kod vrednovanja hrvatskog prvenstva, na koje se Tadić tako gordo poziva, ne znam na temelju čega je onda naš vrli olimpijac Marko Tomasović za Tadićeva i Živkovićeva mandata dvaput nastupio na Svjetskim prvenstvima (Milano 2009. i Chicago 2007.) u godinama kad nije uspio postati hrvatski prvak u superteškoj kategoriji?