koef 2.1 na Rockholda je premija, fina prilika za dić paricu
Ja mislim da će ga Weidman dobiti. Možda nije bolji jitser od Rockholda, ali je generalno opak grappler. Mislim da mu se u grapplingu jedino Vinny narugao flying armbarom, ali Vinny je je jedan i davno je to bilo (ima na yt dosta dobra borba Chrisa i Galvao-a s ADCC-a). U stand upu Weidman odlično kontrolira oktagon, zatvara kutove i vidjeli smo protiv Machide da ovaj nije znao gdje bi. Pored svega je odličan hrvač i on će odlučivati hoće borba gore ili dolje... na to dodamo agresivnost i octagon control koji suci cijene, a to Weidman redovito uzima. Rockhold naravno bolje udara nogama, tehnički je bolji jitser, ali fizički nije ništa jači od Weidmana (za razliku od Machide i Bispinga, gatekeepera Philippoua neću ni računati) i to će ga iznenaditi u ovoj borbi.
Ne znam, Rockhold je opak i ovu borbu čekam već 2 godine, ali mislim da je Weidman prejak u glavi + sve ovo gore što sam napisao = maaalo too much za Rockholda. Ako ovo odigram, lova ide na Weidmana.
P.S. - priznajem da sam dosta dugo podcjenjivao Weidmana, praktički sve do njegove borbe s Machidom kada sam shvatio da je čovjek stroj i da će još dugo vremena držati pojas. Samopouzdanje me strašno podsjeća na Conora i njegov stav, samo što Weidman po prirodi nije toliki showman. U svakom slučaju, borba će biti epic i samo se nadam da Weidmana neće kondicija izdati tamo u championship rundama.
Edited by user
9 years ago
|
Reason: Not specified
"It's not checkmate. The king has one more move."